Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    nonitoo is offline Registered User
    Location : Boat Location was Dover UK
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    940

    Default Anyone seen my missing 200 revs

    After a period of 4 weeks where it was not used I find I have lost 200 revs off the top end. I had the boat lifted and pressure washed but this has not made any difference (she was pretty clean anyway). All the temps and pressures are OK and nothing looks amiss in the engine space.

    Normal max revs 3800 (now 3600), 2.8ltr Cummins Mercruiser Diesel with Bravo three drive.

    Any ideas ?

    Thanks

    Tom

  2. #2
    Petrolia's Avatar
    Petrolia is offline Registered User
    Location : Citizen of the world
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    762

    Default Re: Anyone seen my missing 200 revs

    Check the fuel filters.

    Happened to me once.
    Trying to slip under the radar.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    2,804

    Default Re: Anyone seen my missing 200 revs

    its probably hiding with my missing 600 rpm (down to 3800rpm from 4400rpm)

    [img]/forums/images/graemlins/smile.gif[/img]

  4. #4
    nonitoo is offline Registered User
    Location : Boat Location was Dover UK
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    940

    Default Re: Anyone seen my missing 200 revs

    I'll check the fuel filters.

  5. #5
    nonitoo is offline Registered User
    Location : Boat Location was Dover UK
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    940

    Default Re: Anyone seen my missing 200 revs

    I'll see if your missing revs are hiding in my fuel filters !!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •