Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    1

    Default Evinrude E-Tec Trim Issue

    First post here as a new member.

    In Feb bought a Nordkapp 500 with a Evinrude E-Tec 90 as the power unit.

    First couple of uses this year and all has been fine but going out a couple weeks ago and a problem with the auto trim.

    At first I thought it was the relay so ordered a new and swapped it out last week but issue remains the same.

    Basically I can trim down but not trim up. Also the trim motor runs all the time as soon as the electric master switch is turn on. Not good!

    I can get the motor up by unplugging the relay and have made up two short wires so can reverse the polarity in the switch, as soon as have the motor where I want it remove the wires and leave the relay unplugged.

    It works but it is not very elegant and obviously altering the trim on the go is not easy.

    My thoughts are now it is either a short in one of the trim switches, either on the side of the engine or side of the throttle, or a short possibly in the trim motor???

    Anyone had a similar problem?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3,264

    Default Re: Evinrude E-Tec Trim Issue

    Short in switch, as you say, or stuck relay.
    If found in the Brexit forum, please return to the real world.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Anglesey Wales
    Posts
    11,075

    Default Re: Evinrude E-Tec Trim Issue

    Had the same with a 225HP, changed the relay
    Jerk of all Trades Master of None

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Latest YBW News

Find Boats For Sale

to
to