Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Conwy
    Posts
    3,631

    Default Re: Engine won't start

    Quote Originally Posted by MartynG View Post
    Sounds like the air leak was due to almost running out of fuel.
    prefilters were also changed. Were the accompanying o-rings changed? were they fitted with a smear of oil on the interface? etc etc.

  2. #12
    Join Date
    May 2001
    Location
    Worcestershire/Pembrokeshire
    Posts
    2,350

    Default Re: Engine won't start

    Had it once when the 'O' ring on the old filter stayed stuck to the housing. The new 'O' ring on the new filter then didnt seal properly.
    You did remove the old seal with the old filter?

  3. #13
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gillingham(Dorset) Boat East Cowes
    Posts
    2,651

    Default Re: Engine won't start

    Yes new seals fitted, old ones removed.

  4. #14
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Conwy
    Posts
    3,631

    Default Re: Engine won't start

    It may well be because you ran the tanks to near empty. Easy to find out. Fuel up a bit, run her, leave overnight. If she cold starts on the dime tomorrow problem gone. If not reseat all seals you may have disturbed or may have had time over winter to degrade

  5. #15
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gillingham(Dorset) Boat East Cowes
    Posts
    2,651

    Default Re: Engine won't start

    That's what I was thinking. I'll let you know tomorrow.
    Cheers

  6. #16
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gillingham(Dorset) Boat East Cowes
    Posts
    2,651

    Default Re: Engine won't start

    Started first time today, a bit lumpy then stopped after about 10 seconds but started again easily.
    I'll investigate further another day but for now just enjoying a few days off staying on the boat.

  7. #17
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Conwy
    Posts
    3,631

    Default Re: Engine won't start

    Sounds to me like you are drawing air. After a hard run it may not start at all. Least, those were my symptoms. Check those prefilters

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Latest YBW News

Find Boats For Sale

to
to